Софтуерният гигант VMWare назначи българина Венцислав Почекански за вицепрезидент по

...
Софтуерният гигант VMWare назначи българина Венцислав Почекански за вицепрезидент по
Коментари Харесай

Българинът Венцислав Почекански е новият вицепрезидент във VMWare

Софтуерният колос VMWare назначи българина Венцислав Почекански за вицепрезидент по научно-развойната активност. Той ще управлява и клона за киберсигурност на компанията. Почекански е вторият българин на високопоставена лидерска позиция във VMWare след, която е вицепрезидент Глобална тактика за развиване във VMware.

Назначението бе оповестено в края на април, като от VMWare оповестиха, че в новата си роля Почекански ще оглави софтуерния екип на - клонът за киберсигурност, който сега се състои от 320 експерти от България, Индия и Израел, както и бизнес звеното по киберсигурност в България учредено от него, в което сега работят над 100 специалиста.

От общественото изказване във връзка назначението на Почекански излиза наяве, че VMWare дефинират офиса в София като основен за бъдещето развиване в района EMEA и един от топ три развойни центрове в международен мащаб. Част от тяхната тактика е да разраснат екипа до 2500 души в идващите няколко години от 1700 сега.

" Киберсигурността е доста динамична област, в която непрекъснато се появяват нови провокации и се отваря ново поле за нововъведения. Екипът ни се разраства световно и тази година единствено в България целим да притеглим над 50 инженери. " разяснява Почекански в формалното изказване на компанията.
Реклама Приоритет е киберзащитата
Честотата и силата на кибер офанзивите се ускоряват с ускорени темпове през последните няколко години. Доста постоянно те са с директна DDOS офанзива, която цели свалянето на уеб сайтове или услуги - каквито бяха направени и, както и към обществения бранш - когато бяха ударени българските пощи. Те по-често се трансформират и в част от военни или пропагандни средства за външно въздействие.

Тази наклонност единствено ще се ускорява - медия, следяща развиването на кибер-секторите и сигурността в тях. От там чакат към 2025 година годишните разноски в световен мащаб в тази сфера да доближат 10.5 трлн. $. Докладът на твърди, че 74% от интервюираните компании са отчели една или повече рансъмуер офанзиви за последната година, като 63% от тях са заплатили откуп.
Диана Стефанова е вицепрезидент Глобална тактика за развиване във VMware Фотограф: Цветелина Белутова
Именно това ще е и основното направление, в което ще се концентрира новият вицепрезидент на VMWare. Водените от него екипи ще са виновни за целия витален цикъл на SaaS услугите - от концептуализиране до създаване и поддръжка.

За " Капитал " от VMWare потвърдиха, че Почекански към този момент е имал срещи тази година и с министъра на електронното ръководство Божидар Божанов. Те са обсъждали разновидности за съдействие и опцията за даване на експертиза в региона на киберсигурността.
Реклама
От VMWare също по този начин потвърдиха, че сега се водят и диалози за съдействие с новия.
Компанията VMWare е американска компания в областта на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес подвижност, учредена през 1998 година и със седалище в Пало Алто, Калифорния. Пазарната й капитализация е към 40 милиарда $ с оборот от 11.8 милиарда $ за 2021 г.Компанията участва на българския пазар от 2008 година насам. За последната регистрирана до момента година - 2020 година оборотът е 203 млн. лева, с 25% повече от 2019 година, което я прави тук. Служителите в България също нарастват доста и към този момент са към 1700. Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Антон Чепилски
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР