Софтуерните продукти са неизменна част от работата на практически всеки

...
Софтуерните продукти са неизменна част от работата на практически всеки
Коментари Харесай

Как да намалите разходите за софтуер, без да правите компромис с качеството

Софтуерните артикули са неизменима част от работата на на практика всеки бизнес, само че макар одобрената им масовост, закупуването на подобаващ програмен продукт за дадена компания или организация нерядко е заплетена задача, включваща прецизен бюджет, нужни функционалности, настояща и бъдеща съгласуемост с други артикули и сигурност, наред с други съображения.

Изборът на програмен продукт е в допълнение комплициран от динамично разрастващите се високи технологии и моделите, по които те се популяризират, поддържат и лицензират. Добре познати похвати като изкуствената обезценка не подминават и софтуера - тук тя се състои главно в стартиране на нови версии, които не способстват значително към действието на продукта, сходно на фейслифтовете в автомобилната промишленост. Все по-агресивно навлиза и моделът за лицензиране на софтуера като услуга (SaaS - Software as a Service), т.е. своеобразното " наемане " на софтуерни артикули посредством месечни или годишни абонаменти. По време на стопански напредък тази процедура е ползотворна за генериране на нови и раздвижването на съществуващи финансовите потоци, само че в моменти на криза като настоящата световна рецесия съставляват риск, изключително за предприятия без финансов запас.

Натискът за честа замяна на към момента работещ програмен продукт и насилствените непрекъснати заплащания довеждат до атмосфера на неодобрение измежду все по-зависимите от софтуерни монополисти сектори. В отбрана на европейския обективен свободен пазар и за понижаване на въздействието на софтуерния монопол, след последователно насъбрана многогодишна история на правосъдни борби, още през 2012-та година, че препродажбата на програмен продукт в границите на Съюза е законна и производителите нямат право да попречват реализирането на този вид търговия. Решението на Съд на Европейския съюз утвърждава последвалото развиване на софтуерното брокерство в Централна Европа и последователното му нахлуване в останалите страни-членки.

Софтуерното брокерство и употребяваните лицензи

С " употребен " програмен продукт се значат лицензи, които към този момент не са нужни на техните притежатели. Това нормално са организации, които отварят нов клон и желаят да купят по-ново издание на даден програмен продукт или да преминат напълно към различен, или противоположното - закриват отдел, разполагат с голям брой към този момент непотребни софтуерни лицензи и търсят метод да унищожават тези нематериални активи допустимо най-доходно.

Софтуерните брокери са компании, изкупуващи и препродаващи тези непотребни лицензи, без да са публични представители на техния производител. По този метод става допустимо обезпечаването на програмен продукт доста по-достъпни цени (в някои случаи повече от половината от първичната стойност), тъй че даже организации и предприятия с лимитирани средства могат да се възползват артикули от висок клас.

Бенефициер може да е всеки, само че употребяваните лицензи могат да са от изключителна изгода изключително за:
Институции, търсещи икономични решения заради стеснен, прецизен бюджет ; образец: детски градини и училища; Предприятия, търсещи по-стари софтуерни версии , тъй като не се нуждаят, не желаят или категорично не могат да преминат към нови системи и стратегии заради механически ограничения; образец: медицински кабинети със характерна техника, зависеща от съответна версия на даден софтуер; Фирми, търсещи софтуерни артикули като допълващ аксесоар към главната им активност ; образец: ИТ компании, предлагащи сервизни услуги и цялостни решения за хардуерно и софтуерно оборудване; Организации, нуждаещи се от съответен програмен продукт единствено за даден план ; образец: неправителствени организации, занимаващи се с разнородни и в същото време релативно краткотрайни действия.
Запознайте се с Forscope - same value, better price

Фирма Forscope, разрастваща бизнес в 15 страни, е пионер в софтуерното брокерство за България с многогодишно наличие на софтуерния пазар и одобрено доверие измежду клиентите си. Forscope дава персонализирани оферти, безвъзмездни съвещания и разнообразни благоприятни условия за партньорство, наред с помощ при инсталацията и поддръжката на продуктите от портфолиото на компанията.

Кооперирането с Forscope в търсенето на уместно и рентабилно решение води до доста понижаване на разноските за програмен продукт, с помощта на опитния екип, подхождащ към всеки въпрос с внимание и самостоятелно отношение. Конкретен образец е въпросът, разказан в резюме по-долу.

Казус: локалният клон на огромна интернационална компания, нуждаеща се от нов офисен програмен продукт

Българският клон на огромна интернационална компания* в сектора на енергийните услуги се нуждае от 300 броя най-новите пакети Standard на допустимо най-хубава цена. Целта на покупката е възобновяване на софтуера от съображения за сигурност.

Forscope се свърза с представители на компанията, която след това одобри предоставената оферта, намалявайки разноските си за програмен продукт с 65%. Предоставените лицензите разполагат с всички публични характерности на производителя, в това число партидно инсталиране и активиране на продуктите, улесняващо ръководството на огромния брой лицензи и прехвърлянето на софтуера от устройство на устройство при възможна нужда. В допълнение, договорът включва помощ при инсталирането и активирането на Office пакетите, предоставена от отдела за обслужване на клиенти на компанията.

*Забележка: Имената са пропуснати по съображения за дискретност. Ако желаете да се запознаете в подробност с този проблем и още доста други, посетете.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР