Софтуерът ускорява дигиталната трансформация на организациите, с фокус върху отдалечените

...
Софтуерът ускорява дигиталната трансформация на организациите, с фокус върху отдалечените
Коментари Харесай

Microsoft 365 F1 подсилва първата линия на бизнеса

Софтуерът форсира цифровата промяна на организациите, с фокус върху отдалечените чиновници, които са контактната точка с клиентите

Основен фокус на Microsoft 365 F1 са отдалечените чиновници – тези, които са на първата линия на бизнеса и са контактната точка с клиентите, разясни Ема Попова от Майкрософт България

В отговор на актуалната цифрова промяна и новите способи на екипна работа, решението Microsoft 365 към този момент комбинира цялата система от артикули и услуги на компанията – операционна система, цифрово работно място и средства за отбрана. Това разгласи Ема Попова, SSP за Office 365 в Майкрософт България, по време на първото показване на Microsoft 365 F1 у нас след международната премиера на продукта, състояла се в края на предходната година. Събитието бе проведено от Компарекс България със съдействието на Майкрософт.

Основен фокус на Microsoft 365 F1 са отдалечените чиновници – тези, които са на първата линия на бизнеса и са контактната точка с клиентите, изясни Ема Попова. Такива са чиновниците в пряк контакт с клиенти, изключително в търговията на дребно, хотелиерството и превоза, комерсиалните сътрудници, служащите по поддръжката, медицинските екипи и други, както и мобилните чиновници по принцип. Всички те се сблъскват с едни и същи провокации, измежду които са компликациите по ръководство на графици и задания, проблемите при осъществяване на образования, неприятната връзка с корпоративния офис и така нататък  

Microsoft 365 включва Office 365, Windows 10 Enterprise и Enterprise Mobility + Security. „ Като цяло не се възнамерява последваща операционна система Windows 11, както и последваща версия на Office 365, а ще бъдат пускани единствено осъвременявания на тези артикули “, заяви Ема Попова. Над Office 365 Pro Plus ще бъдат добавяни нови продуктивни сюжети, изнесени в Azure, които могат да се употребяват както напълно в облака, по този начин и в хибридна среда, добави тя.

В унисон с новите способи на екипна работа, съществени принадлежности в Office 365 Enterprise F1 за споделена работа, свързване на организации, екипи и чиновници и достъп до наличие и запаси са Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business, Skype for Business, Yammer и Delve. Като средство за връзка в огромни екипи, да вземем за пример, Yammer на процедура замества корпоративния „ спам “ в електронната поща и прави работата на екипите доста по-продуктивна и лесна. Delve, от своя страна, съставлява дашборд, който сплотява хора и наличие и през който могат да се наблюдават документи, по които се работи, в случай че те са споделени в корпоративните пространства, изясни Ема Попова.  

Васил Йорданов, съветник в Компарекс, показва онлайн опциите на Teams, улесняващ доста взаимната работа на екипите

Наскоро бе разгласен и Microsoft Teams, част от Office 365 Enterprise F1, който съставлява интерфейс, сплотяващ голям брой функционалности и улесняващ доста взаимната работа на екипите. Teams дава богати благоприятни условия за чат, колективен чат, образуване на екипи от хора, които работят по даден план, образуване на срещи и поддържане на история от тези срещи. Работата на всеки екип в Teams е подкрепена „ изпод “ с SharePoint пласт с документи, календар, мейлбокс и други, изясни Васил Йорданов, съветник по облачни продажби в Компарекс, демонстрирайки онлайн функционалностите на Teams.

Сериозно внимание в Office 365 F1 е отделено също по този начин на сигурността, като се пазят входната врата и данните и се реализира предварителна защита от външни офанзиви, подчертава Ема Попова. Като цяло, сигурността е структурирана в 4 категории – ръководство на идентичността и достъпа, ръководство на мобилните устройства и приложенията, отбрана на информацията и отбрана от закани.

Възможно е също по този начин посредством Azure Active Directory да се дефинират привилегировани функции за достъп, а настрана се прави отбрана на „ он премис “ устройствата и мобилните устройства. Над 1 милиард $ годишно влага Майкрософт за разработки в региона на сигурността, акцентира Ема Попова.

Важен нов детайл от Office 365 Enterprise F1 е също по този начин е Microsoft StaffHub – инструмент, допускащ основаване, актуализиране и ръководство на графици и задания, основаване на графици на смени и разпространяването им към мобилните устройства за чиновниците, както и задаване на задания към тези чиновници. От друга страна, с помощта на StaffHub, мениджърите към този момент могат да отделят по-малко време за основаване и образуване на работния си ден и повече за своите екипи, клиенти и ръководство на ежедневните интервенции.

Един от първите клиенти на Майкрософт за F1 е търговецът на дребно Марк и Спенсър, стана ясно още по време на събитието. Именно в ритейл компанията F1 оказва помощ да се решат проблемите, свързани с непълната връзка, другата ангажираност, увеличеното текучество на чиновниците от първата линия и други

Много клиенти се сблъскват със съществени провокации при миграция към облака, които могат да бъдат преодолени с услугата Unified Cloud Management на Компарекс, уточни Димитър Вълов

При миграцията към облака и облачните услуги обаче доста клиенти се сблъскват със съществени провокации, показа Димитър Вълов, Chanel Manager CSP&SPLA в Компарекс. Сред тях като съществени той уточни неналичието на опит и техническа експертиза по какъв начин да се извърши миграцията и ръководството на Office 365, установяване на верния микс за лицензиране въз основа на условията на потребителите, по какъв начин да се дефинира и подсигурява наличността на услугите в облака 24/7, какви принадлежности да се употребяват за гарантиране на сигурността и не на последно място – ценовата оптимизация.

Услугата Unified Cloud Management на Компарекс е ориентирана точно към превъзмогване на тези провокации, посочи Димитър Вълов и уточни, че тя включва обмисляне и дизайн на Office 365 тактиката, или така наречен onboarding (внедряване). Тя включва също по този начин поддръжка 24/7 с ескалационен път към Майкрософт, усъвършенстване посредством наблюдаване на работното натоварване и дейно ръководство на новите функционалности, които Майкрософт пуска на всеки 3 месеца.

„ Ние в Компарекс сме осведомени с тези функционалности много време преди тяхното стартиране. Затова можем да обсъдим с клиента какво и по какъв начин желае да се внедри, тъй че при стартиране на новата функционалност той да бъде в положение да я употребява по метода, по който желае “, изясни Димитър Вълов.

И не на последно място, услугата на Компарекс включва ръководство на облачните услуги за клиента. Това значи на процедура възстановяване наличността на услугите, увеличение на сигурността и усъвършенстване на разноските.

До момента Компарекс има над 5 милиона мигрирани консуматори в облака, над 400 клиента, а над 100 клиента употребяват услугата Unified Cloud Management на компанията, заключи в умозаключение Димитър Вълов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР