Софийското метро ще намалява вредните емисии във въздуха с общо

...
Софийското метро ще намалява вредните емисии във въздуха с общо
Коментари Харесай

Софийското метро ще намали вредните емисии с близо 90 хил. тона годишно


Софийското метро ще понижава нездравословните излъчвания във въздуха с общо 90 хиляди тона годишно след построяването на третия лъч. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на ревизия с министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и столичния кмет Йорданка Фандъкова на строителството на новия сектор на метрополитена.

Министър Димов сподели, че това е един от огромните планове на Столичната община, директно обвързван с опазването на чистотата на атмосферния въздух. „ Това е и една от главните цели, които се опитваме да реализираме дружно с локалната власт “, добави Димов, представен от пресцентъра на министерството. Той напомни, че автомобилният превоз е един от двата огромни източника на замърсяване с фини прахови частици, наред с битовото отопление.

Министър Димов съобщи, че в края на първото полугодие на тази година се чака да бъде отворена Ос „ Въздух “ от Оперативна стратегия „ Околна среда “. По нея общините ще могат да аплайват и за финансиране, обвързвано с понижаване на замърсяването на въздуха. „ С това се надяваме да подпомогнем както Софийската, по този начин и всички останали български общини да създадат крачка напред за възстановяване на качеството на въздуха “, заключи министърът.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР