Софийският зоопарк представя едно от най-потайните и интересни животни в

...
Софийският зоопарк представя едно от най-потайните и интересни животни в
Коментари Харесай

Вижте едно от най-потайните и интересни животни в Софийския зоопарк

Софийският зоопарк показва едно от най-потайните и забавни животни в градината си, а точно белоопашатата мангуста Дръпка  blue inlove

Белоопашатата мангуста (Ichneumia albicauda) се среща в по-голямата част от Африка на юг от пустинята Сахара, както и в южните елементи на Арабския полуостров. Обитава полупустини и гористи савани. Животното доближава на тегло до 4.2 kg, има обща дължина на тялото и опашката от до 71 см. В основата си огромната ѝ пухкава опашка е кафеникаво-жълта, а в края, където е заострена, е бяла на цвят. Дължината на опашката може да съставлява до 40% от общата дължина на тялото, осведомят от зоологическата градина в София.
 Тино Вогел, Зоопарк София
Белоопашатата мангуста се храни главно с инсекти , само че и с разнообразна друга храна. В менюто ѝ доминират скакалците, бръмбарите и щурците. Яде още плъхове, мишки, земеровки, гущери, змии и дребни птички и яйца, както и плодове.

В огромната част от времето тези животни водят монашески метод на живот , само че се събират по време на размножителния интервал. Когато се почувстват застрашени, излъчват секрет с неприятна миризма от жлези, ситуирани покрай ануса. За
разлика от други мангусти, те не стоят на задните си крайници.

Те не са застрашени в природата , само че са необичаен тип в зоопарковете. Дръпка е единствен представител на този тип в европейски зоопарк. Ще може да я видите скоро в бранш дребни хищници, който сега се обновява и загражденията на животните се уголемяват. Ремонта ще завърши до края на м. юни.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg