Софийският университет "Св. Климент Охридски" заема 855-то място в Рейтинга

...
Софийският университет "Св. Климент Охридски" заема 855-то място в Рейтинга
Коментари Харесай

Софийският университет е на 855-то място в света


Софийският университет "Св. Климент Охридски " заема 855-то място в Рейтинга за университетските достижения на университетите /URAP/ за 2017/2018 година. Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Системата за класиране на URAP събира данни за 4000 висши учебни заведения в целия свят, прави оценка университетските достижения с главен фокус върху научната активност на университетите и класира най-хубавите 2500 висши учебни заведения в света. Това прави класацията URAP една от най-всеобхватните академични рейтингови системи, представящи най-хубавите 10 % от международните университети.

Алма матер е на 363-то място в Европа от 835-те европейски университета. Сред главните знаци, които дефинират позицията на Софийския университет, са броят на публикациите, броят на цитатите, общият брой научни документи, импакт факторът и интернационалното съдействие.

Класацията се прави всяка година от Изследователската лаборатория за рейтинг на университетските достижения на университети, основана като интернационален план през 2009 година в Института по информатика на Близкоизточния механически университет в Анкара, Турция. Базирана е напълно на справедливи данни, получени от библиометрични източници. Благодарение на системата повече университети имат опцията да следят своя настоящ научен напредък и могат да създават тактики за подсилване и продължение на напредъка.

Годишен международен рейтинг на университетите се разгласява всяка година от 2010 година, напомнят от СУ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР