Софийският университет Св. Климент Охридски изрази своето признание към пожизнения

...
Софийският университет Св. Климент Охридски изрази своето признание към пожизнения
Коментари Харесай

Френската писателка Елен Карер Д'анкос стана Доктор Хонорис Кауза на СУ

Софийският университет " Св. Климент Охридски " изрази своето самопризнание към пожизнения секретар на Френската академия на науките - Елен Карер Д`анкос. На специфична гала ректорът на университета - проф. Анастас Герджиков я удостои с почетното звание " Доктор Хонорис Кауза ".

Представят я като дамата свят - учен, френски публицист и доживотен секретар на Френската академия на науките. Получила е доста награди и самопризнания, само че най-новото през днешния ден й даде Софийският университет.
Проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийски университет " Св. Климент Охридски ": Това е най-високото почетно звание на Софийския университет. През последните над 100 години е давано на хора като Умберто Еко, няколко Нобелови лауреати.
А това, че е едно от многото дадени самопризнания, не го прави по-маловажно.
Елен Карер Д`Анкос, непрекъснат секретар на Френската академия на науките: Това отличие е неповторимо по своя смисъл за мен.
Елен Карер Д`Анкос е изучавала страната ни и прелестно знае нейните възходи и падения. Но на въпроса какво светът може да вземе от нас, тя изобщо не се замисли.
Елен Карер Д`Анкос, непрекъснат секретар на Френската академия на науките: Усетът към хубостта. Красивата природа и красивите сърца на хората. Възхитих се на смелостта, която България е засвидетелствала в границите на цялата си история.
Оказва се, самата тя е част от най-близкото ни минало. Допринесла е за влизането ни в Европейския съюз и президентът Румен Радев персонално й благодари за това.

Званието " Почетен лекар " е единствено един от формалните способи да й кажем " Благодаря ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР