Софийският районен съд отложи делото срещу заповедта за задържане на

...
Софийският районен съд отложи делото срещу заповедта за задържане на
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севделина Арнаудова

Софийският областен съд отсрочи делото против заповедта за задържане на медийния консултант на ГЕРБ Севделина Арнаудова .

Причината е, че по делото не са приложени оригинал на заповедта, както и материалите към нея . Прокуратурата не изпрати представител на днешното съвещание. Делото беше отсрочено за 22 юни.

Юристконсултът на Министерство на вътрешните работи даде на съда докладна бележка от отдел „ Разследване “ в Главна дирекция Национална полиция “, която да обясни някои от дейностите на проверяващите по време на задържането на Арнаудова.

На 17 март някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и медийният консултант на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха арестувани в ареста , а на идващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвиняване. Те бяха отведени от полицията във връзка формирано произвеждане за изнудване, обвързвано с предприемача Васил Божков. Впоследствие те апелираха пред съда полицейските заповеди, с които бяха арестувани.

На 14 април софийският областен съд анулира като незаконосъобразна заповедта за задържането на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов. Решението обаче е обжалвано от Министерство на вътрешните работи пред горната инстанция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР