Софийският районен съд обяви за незаконен 24-часовия арест на бизнесмена

...
Софийският районен съд обяви за незаконен 24-часовия арест на бизнесмена
Коментари Харесай

Софийският районен съд обяви за незаконен ареста на Пламен Бобоков

Софийският областен съд разгласи за противозаконен 24-часовия арест на предприемача Пламен Бобоков, предава БНР. Той беше арестуван на 9 юли предходната година - малко откакто прокурори и чиновници на Бюрото за отбрана на очевидци към основния прокурор влязоха в постройката на президентската администрация. 

Арестът на Бобоков беше по досъдебно произвеждане, по което обвинен и също е арестуван за 24 часа беше президентският секретар Пламен Узунов. Двамата се проверяват за незаконен сговор, за търговия с въздействие и закононарушения по работа, уронили престижа на президентската институция. Подбуден от Бобоков, Узунов го снабдявал с информация за обстановката в Либия и Украйна. Част от данните били от формалния бюлетин на Българска телеграфна агенция.

Според арбитър Яна Димитрова задържането на следствия и за аферата с рисковия отпадък Пламен Бобоков е било нестимулирано, незаконосъобразно и постановено в прорез с гаранциите против произвол, дадени от Европейската спогодба за отбрана на правата на индивида. Налице било и извънпроцесуално координиране на задържането сред полиция и прокуратура, което, счита магистратът, е порочно.

На 9 юли с белезници от " Дондуков " 2 беше изведен, само че по друго дело, и съветника на президента по въпросите на националната сигурност Илия Милушев. Миналия ноември различен състав на Софийския областен съд разгласи за противозаконна и неговата полицейска заповед за арест.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР