Софийският районен съд е наложил запор върху част от капитала

...
Софийският районен съд е наложил запор върху част от капитала
Коментари Харесай

Съдът наложи запор върху четири фирми на Атанас Бобоков

Софийският областен съд е наложил запор върху част от капитала на четири компании, в които дял има предприемачът Атанас Бобоков. Това демонстрира информация на " Сега " в Търговския указател. Това се е случило на 21 декември посредством Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) по искане на Специализираната прокуратура, която води досъдебното произвеждане за проведена незаконна група за нелегално депониране на боклуци против братя Бобокови.

Изцяло са запорирани сдруженията " Монбат Трейд " ЕООД и " Торлашка среща " ЕООД. Последното е с капитал 786 420 лева и предмет на активност хотелиерство и ресторантьорство. В него са апортирани над 50 дка земя във видинското село Репляна и огромна ловна хижа. Освен това компанията е записана като аграрни производител на фуражи.

Другите два запора са частични и обгръщат само делът на Атанас Бобоков. От сдружението " Монбат Еко Проджектс " ООД с капитал 1000 лева предприемачът има 40%, а останалите са разграничени сред италианците Паоло Поффери и Гразини Джиовани. Във финансовите доклади на компанията е маркирано, че активите ѝ през 2018 година възлизат на 4 801 000 лева Четвъртата компания със запор е " Лубрико Трейдинг " ООД с 5000 лева капитал, от които Атанас Бобоков има 36%, а другата съществена част е благосъстоятелност на неговия брат Пламен. Сумата на активите на сдружението през 2018 година възлиза на 10 123 000 лева

По-рано Пламен и Атанас Бобокови обявиха в изявление за bTV, че офанзивата против тях от държавните институции е проведена от премиера Бойко Борисов, а депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски се възползва, с цел да заграби бизнеса им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР