Софийският градски съд върна на прокуратурата обвинението срещу бившия директор

...
Софийският градски съд върна на прокуратурата обвинението срещу бившия директор
Коментари Харесай

Съдът върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф на НДК

Софийският градски съд върна на прокуратурата обвиняването против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош и някогашния ръководител на Съвета на шефовете на НДК Валентин Кръстев. Според съда в обвинителния акт има позволени основни процесуални нарушавания , които следва да се отстранят, с цел да стартира делото всъщност.



Боршош е упрекнат за нецелесъобразно разходване на над 3 млн.лв. от бюджета на НДК и умишлена занемареност и подписване на 15 неизгодни покупко-продажби. Кръстев е упрекнат за заплашване.
 Мирослав Боршош БГНЕС
По време на разпоредителното съвещание по делото юристът на Боршош Даниела Доковска съобщи, че обвинителния акт е неразбираем и в него липсват обстоятелства , като изиска той да бъде върнат на обвиняването, с цел да го поправи.

Според прокуратурата обаче, обстоятелствата и събитията в обвиняванията били задоволителни по своя размер и че огромна част от причините на отбраната са въпроси всъщност, които не се вземат решение в разпоредителното съвещание .-->
 Мирослав Боршош БГНЕС
Съдът реши, че част от въпросите, повдигнати от отбраната, в действителност следва да се решат в хода на делото. Той означи обаче, че въпреки всичко процесуални нарушавания в обвиняването са позволени , както и че в него липсват задоволително в действителност изказвания.



Според съда нарушаванията попречват обвинения да разбере в какво закононарушение е притеглен . Определението предстои на митинг в 7 дневен период. Прокурорът по делото Ирена Ганчева разяснява, че ще се запознае с претекстовете на съда и по-късно ще реши дали да стачкува определението на съда.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР