Софийският градски съд върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф ...

Софийският градски съд върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф

Заради неясноти: Върнаха делото срещу Боршош за НДК

Софийският градски съд върна на прокуратурата делото против някогашния началник на НДК Мирослав Боршош и някогашния ръководител на Съвета на шефовете на НДК Валентин Кръстев.

Според съда в обвинителния акт има позволени основни процесуални нарушавания, които би трябвало да се отстранят, с цел да стартира делото по създание, заяви Българска телеграфна агенция.Още по тематаМирослав Боршош пред Темида поради НДК31 май 2018 11:538Боршош сключил 15 неизгодни покупко-продажби - PR, адвокати, сайт3 окт 2017 17:0016Нарушенията в НДК – във всяка фаза на ремонта20 юли 2017 10:009

Боршош е упрекнат в умишлена занемареност, нецелесъобразно консумиране на над 3 млн.лв. от бюджета на НДК и подписване на 15 неизгодни покупко-продажби. Кръстев е упрекнат за заплашване.

Адвокатът на Боршош Даниела Доковска разгласи, че обвинителния акт е неразбираем и в него липсват обстоятелства. Според прокуратурата обаче, обстоятелствата и събитията в обвиняванията били задоволителни по размер.

Съдът все отново реши, че процесуални нарушавания в обвиняването са позволени, както и че в него липсват задоволително в действителност изказвания. Според съдиите нарушаванията в обвинителния акт попречват Боршош да разбере в какво закононарушение е упрекнат.

Определението предстои на митинг в 7 дневен период.

Прокурорът по делото Ирена Ганчева разяснява, че ще се запознае с претекстовете на съда и по-късно ще реши дали да стачкува определението на съда.

По обявата работи: Вера К. Александрова

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg