Софийският градски съд спря вписването в Агенцията по вписванията на

...
Софийският градски съд спря вписването в Агенцията по вписванията на
Коментари Харесай

Съдът спря вписването на новото ръководство на Спортния тотализатор

Софийският градски съд спря вписването в Агенцията по вписванията на новия Управителен съвет на " Български състезателен тотализатор ", който бе избран със заповед на спортния министър Радостин Василев. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Преди дни министърът на спорта Радостин Василев от Има Такъв Народ подреди да бъдат освободени Любомир Стефанов Петров, Гошо Петков Гинчев и Христо Георгиев Йовов от Управителния съвет на Тотото.

На тяхно място бяха назначени Георгий Султанов, Росен Иванов и Александър Тодоров, които нямат опит в тази сфера. Тодоров е и народен представител от Има Такъв Народ, което пък е в прорез със Закона за правната помощ. Според законодателството народен представител не може да заема висша обществена служба.

Производството бе формирано след обжалване на заповедта за освобождение от министъра от страна на двама от членовете на остарелия УС на Тотализатора Гошо Гинчев и Христо Йовов.

При висящо произвеждане и незавършил правосъден спор не може да има регистриране.

" В случая се налице предпоставките за прекъсване на регистърното произвеждане, защото се установи съществуване на висящо дело по искова молба вх. № 4096/25.01.2022 година по разказа на Софийски градски съд, подадена от Гошо Петков Гинчев и Христо Георгиев Йовов по отношение на законосъобразността на Заповед на Министъра на младежта и спорта ", написа в определение № 248 Софийски градски съд.

" СПИРА на съображение член 536 алинея 1 т. 1 от Граждански процесуален кодекс вр. член 19 алинея 6 от ЗТРРЮЛНЦ, регистърното произвеждане по ЗАЯВЛЕНИЕ - ОБРАЗЕЦ А9, вх. №20220121160808 пред Агенция за вписванията - Търговски указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел за регистриране на промени в събитията по партидата на Директива за птиците " БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР ", ЕИК 202766380 ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ С ВЛЯЗЪЛ В СИЛА СЪДЕБЕН АКТ на делото, формирано по искова молба вх. №4096/25.01.2021 година на СТС. ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не предстои на обжалване. ПРЕПИС ОТ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО да се изпрати неотложно на Търговския указател ", гласи решението на съда.

Преди дни министърът на спорта Радостин Василев освободи остарелия управителен ръб на Тотото без да показва съответни причини за това, като призна, че аргументите са политически и той има това право.

Василев насочи рецензии по отношение на незадоволителна облага от страна Спортният тотализатор.

Уволненото управление на Тотото обаче обори изказванията му с обстоятелства.

Досегашният изпълнителен шеф Любомир Петров разгласи, че за първи път предприятието е излязло на плюс през 2020 година Печалбата за последната година на Тотализатора е била рекордно висока - 11 млн. лева 42 млн. лева пък са били отчисленията от Тотото за спортното министерство.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР