Софийският градски съд спря вписването на новото ръководство на Александровска

...
Софийският градски съд спря вписването на новото ръководство на Александровска
Коментари Харесай

Съдът спря новото ръководство на Александровска, проф. Богов остава директор

Софийският градски съд спря вписването на новото управление на " Александровска " болница, до момента в който остарялото апелира освобождението си. Решението идва откакто предходната седмица Агенцията по вписванията отхвърли да записва новото управление с претекста, че има несъгласия в акта на здравния министър Стойчо Кацаров.

След отхвърли Кацаров упрекна Агенцията по вписванията, че надвишава пълномощията си и изиска инспекция на правосъдното министерство и оставката на директорката на организацията Габриела Козарева. На брифинг на служебния кабинет през вчерашния ден (15.06.) министър председателят Стефан Янев удостовери, че тя ще бъде освободена.

По-късно обаче и съдът блокира новите назначения в " Александровска ", както по-рано направи и в болница " Лозенец ", където шефът и бордът бяха заменени след шокиращи разкрития за противозаконни трансплантации и източване на НЗОК с фиктивни хоспитализации.

Александровска болница остава със остарялото си управление в лицето на изпълнителния шеф Борис Богов, ръководителя на Съвета на шефовете Димитър Буланов и представителят на страната доцент Александър Оскар.

Съдът показва, че " единственият способен да се произнесе по допустимостта и основателността на предявения иск е исковият съд, пред който делото е висящо, като в хипотезата на преустановяване на производството заради недопустимост на желае или отхвърлянето му като безпочвен, регистърното произвеждане се възобновява ".

Смененото управление на университетската болница апелира отстраняването си като незначително и до произнасянето по тази тъжба, вписването на новото се стопира. Определението може да бъде обжалвано в едноседмичен период.

Смените в " Александровска " бяха подхванати след разкрития на единия от членовете в Съвета на шефовете доктор Александър Оскар, че болничното заведение се ръководи зле и в нарушаване на разпоредбите.

Последвалата инспекция от здравното министерство сподели съществени финансови загуби на лечебното заведение в интервала, когато негов шеф е бил някогашният здравен министър Костадин Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР