Софийският градски съд (СГС) ще трябва да плати обезщетение от

...
Софийският градски съд (СГС) ще трябва да плати обезщетение от
Коментари Харесай

Съдът дължи обезщетение, ако чрез негово решение е открадната фирма, реши касационният съд

Софийският градски съд (СГС) ще би трябвало да заплати обезщетение от най-малко 101 хиляди лв.. То е поради това, че посредством негово нелегално решение е спомогнал за кражба на фирмени дялове. Това е решил в петък Върховният касационен съд (Бойко Стоилова, Мими Фурнаджиева, Велислав Павков - докладчик) по дело, формирано от непълен иск на немския жител от български генезис Константин Мавродийски. Цялата му рекламация е за 2 млн. лева, която той занапред може да предяви. оповестява " Капитал ". Решението може да отвори вратата за търсене на отговорност от съдилищата за най-различните злоупотреби, които стават вероятни посредством незаконни правосъдни решения.

През 2003 година посредством машинация синът на Мавродийски е изключен като съучастник във компанията " Роял Център ", а малко по-късно теренът на бул. " България ", който сдружението е имало, е бил продаден, а след това и препродаден няколко пъти.

Върховен касационен съд приема, че немският жител е бил ощетен от продажбата, защото е изключен нелегално като съучастник с решение на съдията от фирменото поделение на Софийски градски съд Димана Йосифова. Въпреки противоречивите ѝ дейности по това и други каузи тя се издига в кариерата. През 2012 година беше номинирана от ГЕРБ и назначена за правосъден контрольор, а по-късно - командирована дълго време във Върховния административен съд.

Повече по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР