Софийският градски съд (СГС) ще гледа искането на “Продължаваме промяната”

...
Софийският градски съд (СГС) ще гледа искането на “Продължаваме промяната”
Коментари Харесай

Съдът ще гледа регистрацията на “Продължаваме промяната” като партия

Софийският градски съд (СГС) ще гледа настояването на “Продължаваме промяната” за регистрацията й като политическа партия.

От групировката на Кирил Петков и Асен Василев подадоха документи за регистриране в регистъра на политическите партии безусловно в последния вероятен за това миг.

“Продължаваме промяната” организира Учредителното си заседание, пет месеца откакто завоюва последните предварителни парламентарни избори – на 15 април в Конгресния център в Пловдив.

Избрани бяха Изпълнителен съвет от 9 члена с мандат от 4 години, както и Национален съвет от 67 индивида и със същия мандат. Очаквано съпредседатели станаха Кирил Петков и Асен Василев:

“Много постоянно ме питат каква е философията на тази партия. Много просто – да си подредим страната, да почистим и да създадем по този начин, че да желаеме да живеем в България и да се гордеем с това”, изясни философията на партията някогашният финансов министър Асан Василев.

В последния ден от тримесечния период за регистрация от “Продължаваме промяната” внесоха в Софийския градски съд документите си.

Въпросът е с какво име желае да бъде вписана групировката, защото към това, с което е известна в общественото пространство, искания и има кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Решението на Софийски градски съд би трябвало да е реалност до две седмици. То може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд. Цялата процедура лишава минимум един месец.

Лансираната преди повече от месец от съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов концепция за общи листи с “Продължаваме промяната” при предварителни избори се обрисува като една от интригите на предстоящо по-спокойния политически август.

Доскорошните съдружни сътрудници в ръководството са притиснати и от времето – решението би трябвало да бъде взето в границите на идващите две седмици. Според признатата от Централната изборна комисия хронограма за вота на 2 октомври крайният период за регистрация за присъединяване в изборите е 17 август.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР