Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката задържане

...
Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката задържане
Коментари Харесай

Обвиненият за катастрофата на Околовръстното: Виновен съм, но не съм убиец

Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката „ задържане под стража “, подадена от Димитър Любенов, упрекнат за злополуката на Околовръстното шосе със умрял в София.

Съдът одобри, че от доказателствата по делото не се опровергава догатката, че действието е съзнателно. Също по този начин не е отпаднала и заплахата от осъществяване на закононарушение, защото Любенов неведнъж е глобен за нарушение на разпоредбите за придвижване. Срокът на задържане не надвишава рационалните лимити, а и към момента не са осъществени всички нужни дейности по следствието.

„ Направих неточност, отговорен съм, само че не съм огромен нарушител, не съм палач, не съм го направил съзнателно. Вече 6 месеца съм в ареста. Знам, че ще имам присъда, само че в този момент желая малко персонално свободно време да прекарам с околните си, да се погрижа за старата си майка ”, сподели Любенов, представен от Нова.

Припомняме, че в хода на следствието беше открито, че той е управлявал автомобила си с превишена скорост и след приложимост на алкохол и опиати. Двама служители на реда получиха обвинявания, че са го ескортирали преди злополуката.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР