Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение и остави

...
Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение и остави
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Димитър Любенов, причинил катастрофата на Околовръстното, карал със 195 км/ч

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение и остави за непрекъснато в ареста Димитър Любенов, упрекнат за злополуката в неделя сутринта на околовръстното шосе на София, при която почина един човек, а двама бяха ранени. Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред горната инстанция.

 

" Вижте, отговорен съм, по този начин е, признавам си ", сподели Любенов пред съда. Той добави, че желае да се грижи за фамилията си и помоли съда да реши каква мярка за неотклонение да му наложи. Любенов изясни, че е бил в потрес след злополуката, само че сподели, че се е притекъл на помощ на потърпевшия автомобил. Пред медиите по-рано той сподели, че съжалява за случилото се.

 

По време на правосъдното съвещание през днешния ден стана известно, че Любенов се е движил със 195 км/ч., когато се е случил случаят, при позволени 80 км/ч. Той също по този начин е карал след приложимост на алкохол и опиати.

Прокурорът по делото Александър Лозанов съобщи пред публицисти, че обвиняването против Любенов евентуално ще се уточни в по-тежко, а точно, че закононарушението е осъществено при възможен предумисъл, което допуска и по-тежко наказване при признание на виновността му от съда. Той добави, че се чакат още експертизи, до момента в който казусът се проверява.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР