Софийският градски съд наложи най-леката мярка подписка на мъжа и

...
Софийският градски съд наложи най-леката мярка подписка на мъжа и
Коментари Харесай

Обрат! Пуснаха задържаните за милионите менте, били реквизит...

Софийският градски съд наложи най-леката мярка " подписка " на мъжа и дамата, които бяха арестувани преди два дни по време на акция против нелегално отпечатване на подправени евро и долари в столицата. Основната причина - липсват задоволително доказателства, че конфискуваните банкноти са подправени парични знаци. Определението на съда може да се апелира и стачкува пред горната истанция, съобщи Дир.бг.

Двамата печатари - 54-годишната Даниела А. и 48-годишният Илия Н. бяха арестувани при започване на седмицата при акция на прокуратурата, ГДБОП и Столична дирекция на вътрешните работи по сигнал за печатница за подправени пари в постройка на висше учебно заведение. При осъществени претърсвания бяха открити 4 милиона подправени $ и над 3 милиона евро. Според полицията двамата арестувани са част от огромна скица за трафик на подправени пари.

Днес прокуратурата изиска от съда да остави под непрекъснат арест двамата арестувани.

Откритите подправени пари при акцията на полицията и прокуратурата не били предопределени за незаконни действия, а за атрибут за сватби и кръщенета. Такава теза изложиха бранителите на мъжа и дамата, упрекнати в печатането на подправени пари в постройката на висше учебно заведение. Според юристите откритата печатарска машина била създадена през 1987 година и механически не можела да печата имитации.

Според правосъдния състав по делото все още няма нито едно годно доказателство, което да сочи, че откритите подправени банкноти имат характерността на подправени парични знаци. За съда остава недоказано, че откритите банкноти не са единствено печатни копия, като регистрира още експертни информации, съгласно които конфискуваните банкноти не са направени на хартия близка до истинската, а точно на незащитена хартия (водните знаци, влакна и власинки са отпечатани, а не са вградени в хартията).

В тази връзка съдът смята, че няма съображение арестуваните да се укрият или да извършат друго закононарушение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР