Софийският градски съд наложи глоба от 1000 лв. на Георги

...
Софийският градски съд наложи глоба от 1000 лв. на Георги
Коментари Харесай

По 1000 лв. глоба за двама, счупили автомобил на протестите през 2020 г.

Софийският градски съд наложи санкция от 1000 лева на Георги Георгиев и Стоян Атипов, упрекнати за потрошаването на автомобила на зъболекарката Елена Мицева и фамилията й до румънското посолство по време на митингите през лятото на 2020 година, съобщи БГНЕС.

Атипов и Георгиев би трябвало да платят и всички разходи по делото.

Обвиненият Стоян Атипов и юристът му Диньо Бозанджиев прецизираха, че това е дело против хора, които са протестирали против избрана партия и проблемите в правосъдната власт, които се виждат и през днешния ден. “Хората излязоха на улиците, ще продължат да излизат до момента в който това не се оправи ” съобщи Атипов. Относно случая с автомобила на Мицева обвиненият акцентира, че се е опитвал да защищити протестиращите от заплахата да бъдат сгазени . “Писъците на хората или не я трогваха или не ги чуваше. Дамата искаше да изчезне от мястото, по тази причина и смъкнах регистрационната й табела ”, изясни още Атипов.

Защитата на Стоян Атипов сподели, че клиентът му и Георгиев са били разпитвани три пъти в Столична дирекция на вътрешните работи . “Ние ще апелираме през СГС- за мен това е неуместно решение ”, сподели още юрист Бозанджиев.

На 17 август 2020 година към 21:00 ч. в региона на румънското посолство се организираше митинг с искане за оставката на държавното управление. Около 21:30 ч. протестиращите блокираха пътното платно. Между тях били и двамата обвинени. По същото време Елена Мицева пътувала със брачна половинка си в фамилния автомобил дружно с двете си малолетни деца. Колата се движела по бул. " Ситняково ". В региона на кръстовището пред румънското посолство Мицева забелязала протестиращите жители и навлязла с автомобила в кръстовището постепенно, пробвайки се да мине напред.



Участващите в митинга жители почнали да викат да спре. Мицева спряла, само че навлизането на автомобила в кръстовището провокирало гневна реакция измежду протестиращите. Те наобиколили транспортното средство и почнали да блъскат, удрят и клатят автомобила. Децата, които пътували на задната седалка, се уплашили и разплакали. Георгиев е бил измежду протестиращите, които блъскали по автомобила.

Той удрял с ръце по предното стъкло на колата и то се счупило. След това се отдръпнал и се слял с тълпата. Мицева се обадила на телефон 112 и подала сигнал за протичащото се. В това време Стоян Атипов удрял по страничните стъкла и капака на колата, след което свалил задната регистрационна табела на автомобила, която оставил на автобусна спирка. Към мястото на случая били изпратени екипи на полицията, а по случая бе формирано досъдебно произвеждане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР