Софийският градски съд е запорирал имущество на бившия министър на

...
Софийският градски съд е запорирал имущество на бившия министър на
Коментари Харесай

Съдът запорира имуществото на Трайчо Трайков

Софийският градски съд е запорирал имущество на някогашния министър на енергетиката Трайчо Трайков, който в този момент е общински консултант в София. Това е станало по искане на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), като персонално ръководителят ѝ Пламен Георгиев заяви това пред " Нова телевизия ".

" Приключи инспекцията против Трайчо Трайков. Има противоречие от 2.4 млн. лева за 10-годишен интервал. До петък той би трябвало да заявява от кое място има тези над 2 млн. лева Това са пари, които лицето е употребило за пазаруване на недвижими парцели и борсова интензивност. Има запорирани два недвижими парцела, студио, банкови сметки, акции и дялове ", разяснява Георгиев.

Проверката е почнала при започване на 2017 година и е поради обвиняването за приватизация на по-ниска от пазарната цена на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН. Сделката беше подписана, когато Трайков беше министър. Заведеното дело обаче бе върнато на прокуратурата от профилирания съд за доразследване.

В момента тече 14-дневен период, в който Трайков би трябвало да показа декларация пред КПКОНПИ за произхода на въпросните близо 2.4 млн. лева Политикът има и един месец за възражения. Трайков би трябвало да потвърди пред антикорупционния орган законността на приходите си. Ако не успее, комисията ще пристъпи към лишаване на запорираното имущество.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР