Софийският градски съд допусна вписване на Продължаваме Промяната в регистъра ...

Софийският градски съд допусна вписване на Продължаваме Промяната в регистъра

Съдът вписа "Продължаваме Промяната" в регистъра на политическите партии

Софийският градски съд позволи регистриране на " Продължаваме Промяната " в регистъра на политическите партии. Според решението настояването за регистриране е основателно и следва да се извърши, така като от показаните към заявката писмени доказателства се открива съществуването на плануваните в закона предпоставки.

" По делото не са събрани доказателства, които да оборват верността на показаните със заявката документи ", се споделя още в решението. То предстои на обжалване в седемдневен период. По време на правосъдното съвещание от Софийската градска прокуратура не показаха възражения, а прокурорът уточни, че са налице изискванията за вписването на политическата партия.

Документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли, а учредяването на Природен парк се състоя още на 15 април. На последните парламентарни избори Кирил Петков и Асен Василев участваха с регистрациите на партиите " ВОЛТ " на Настимир Ананиев, " Средна европейска класа " и " Социалдемократи ".

Вратата за регистрация се отвори и откакто въпросителната към името отпада, така като беше показан документ, че няма проблем " Продължаваме смяната " да бъде записана под това име, макар че има сходна марка в Добричко. По закон групировката би трябвало да е записана най-малко 45 дни преди парламентарните избори.

Източник: zonanews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg