Софийският градски съд допусна вписване на Продължаваме Промяната“ в регистъра

...
Софийският градски съд допусна вписване на Продължаваме Промяната“ в регистъра
Коментари Харесай

Съдът регистрира партия ``Продължаваме Промяната`` -

Софийският градски съд позволи регистриране на „ Продължаваме Промяната “ в регистъра на политическите партии, оповестиха от пресцентъра му.

Така спечелилата най-вече гласове на последните избори групировка с водачи някогашният министър председател Кирил Петков и някогашния вицепремиер и финансов министър Асен Василев ще може да се яви независимо на изборите на 2 октомври.

Съпредседатели на партията ще са Петков и Василев.

Политическа партия ще има надзорен и народен съвет.

Пред съда е показан протокол от 8 април 2022 година, в който се показва, че предприемчив комитет от 63-ма жители е приел учредителна декларация за основаване на политическата партия.

Решението за вписването в регистъра е на арбитър Никола Чомпалов. То предстои на обжалване или митинг в 7-дневен период пред Върховния касационен съд.

Документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли. На учредителното заседание са събрани над 580 заявления, а след това събрани близо 3300 подписа на жители, които желаят да станат част от Политическа партия.

Регистрацията в ЦИК за предварителния парламентарен избор стартира на следващия ден, 10 август, само че " Продължаваме промяната " би трябвало да изчака да изтече седмицата за обжалване или митинг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР