Софийският градски съд допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра

...
Софийският градски съд допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра
Коментари Харесай

Промяната вече е партия

Софийският градски съд позволи регистриране на „ Продължаваме Промяната “ в регистъра на политическите партии, оповестиха от пресцентъра на съда.

По всичко проличава, че откакто прокуратурата не възрази против вписването на групировката с ръководители Кирил Петков и Асен Василев като партия, магистратите не са се възползвали от оптималния им по закон период за решение - две седмици и са взели решението бързо, за четири дни.

С решението на съда " Продължаваме промяната " наподобява има всички шансове да се яви независимо на предварителните избори на 2 октомври. На фона на това към момента е отворен въпросът дали ще има предизборна коалиция сред партията на Кирил Петков и Асен Василев с " Демократична България ", доколкото няма информация за такова решение. На изборите през ноември предходната година новопоявилият се политически план употребява регистрациите на партиите " Волт " на Настимир Ананиев, " Средна европейска класа " на Константин Бачийски и " Политическо придвижване социалдемократи " на Елена Нонева.

От началото на седмицата пък " Продължаваме промяната " стартира да събира подписи за явяването на избори - до на следващия ден в това число (10 август) представителите на групировката чакат съидейниците си от 10 ч. до 20 ч. в техен частен офис на ул. Цар Иван Асен II 23А. За регистрация за изборите на партиите трябват имената и подписите на най-малко 2500 гласоподаватели, които ги поддържат, както и уверение от Сметната палата за финансови доклади от датата на правосъдната регистрация, напомня " Дневник ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР