Софийският апелативен съд публикува мотивите за предсрочното условно освобождаване на

...
Софийският апелативен съд публикува мотивите за предсрочното условно освобождаване на
Коментари Харесай

Съдът публикува мотивите за предсрочното освобождаване на Полфрийман

Софийският апелативен съд разгласява претекстовете за предварителното условно освобождение на Джок Полфрийман. Той е наказан на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов.

Вижте и още във включването на Иво Никодимов.

Според съда австралиецът е излежал повече от половината си присъда, а в случай че се приспаднат и дните, в които е работил, в действителност на Полфрийман му остават 6,5 години затвор. Освен това съгласно съда той е изплатил част от компенсацията към околните на убития студент.

Според претекстовете, написани от правосъдния състав с ръководител арбитър Калин Калпакчиев, Джок Полфрийман не съставлява социална заплаха и се е поправил задоволително в пандиза. Това е другият главен претекст, с който съдът приема, че той може да бъде предварително условно освободен.
 Джок Полфрийман - без паспорт Джок Полфрийман - без паспорт
Възможно е Джок Полфрийман да не излезе на независимост, макар решението на Софийския апелативен съд за предварителното му условно освобождение. "По света...

Най-вероятно Джок Полфрийман няма да излезе през днешния ден като свободен жител. " По света и у нас " научи, че австралиецът не има годен документ за идентичност. Неговият австралийски паспорт е с изминал период на годност, заради което най-вероятно Полфрийман ще бъде предаден на Дирекция " Миграция " в Министерство на вътрешните работи и ще бъде настанен в Центъра за краткотрайно настаняване на непознати жители в Бусманци.

Следва той да направи действия пред австралийското посолство в Атина, което дава отговор за България, с цел да му бъде публикуван пасаван. Едва откакто той бъде публикуван и изпратен в България, Джок Полфрийман ще може да бъде освободен.

Въпросът е обаче какво се случва с онази част от компенсациите, които са на обща стойност 400 000 лева и които той не е изплатил.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР