Софийски градски съд внесе изменение в ръководството на политическа партия

...
Софийски градски съд внесе изменение в ръководството на политическа партия
Коментари Харесай

ТАСС съобщи: Николай Малинов регистрира партия Възраждане на Отечеството |

Софийски градски съд внесе изменение в управлението на политическа партия „ Възраждане на Отечеството ” и вписа публично Николай Малинов за неин ръководител, заяви самият той в изявление за ТАСС. Бившият народен представител от Българска социалистическа партия и ръководител на Националното придвижване " Русофили " Малинов преди година беше упрекнат в шпионаж в интерес на две съветски организации. Докато имаше възбрана за излизане от страната Малинов получи в Москва Орденът на Дружбата от президента на Руската федерация Владимир Путин.  

„ Неведнъж подчертавах, че публично непартийното придвижване „ Русофили ” се нуждае от политическа поддръжка, която в този момент стана действителност. Сега у нас се появи партия, чиято цел е лозунгът „ Европа и България са по-силни с Русия ”. Ние се разгласяваме за това България като самостоятелна и суверенна страна да има положителни връзки с Русия ”, акцентира Малинов пред ТАСС. Той е е подал оставка от поста ръководител на придвижване „ Русофили ”, с цел да може " то да резервира своя надпартиен темперамент ".

Една от първите прояви на партия „ Възраждане на Отечеството ” е изказване против разполагането на спомагателен боен контингент на НАТО на територията на България. Според новата остаряла партия това било следващата стъпка към превръщането на страната ни във фронтова страна. Според нея, всеки разумен българин бил наясно, че няма съветска експанзия по отношение на България.

Пред БНР Малинов добави, че от новата му партия ще предложат референдум за излизане от военната конструкция на НАТО, само че оставане в политическите съюзи, тъй като " не сме срещу атлантизма като вероятен вектор на разговор ". “Евроконтинентализъмът ще избави Европа и България от заплахите. Изграждането на европейска система за сигурност и сигурност ще бъде наш приоритет в границите на всички реализирани интернационалните сделки “, сподели Малинов.

Малинов съобщи, че партията има решение за независимо присъединяване на изборите, само че преглеждат и опцията за съдружно присъединяване, само че когато се види на изборите кой с какви гласове разполага. Председател на консултативния съвет ще бъде ген. Стоимен Стоименов. “Имам единодушието на Нешка Робева, Валентин Вацев, Ваня Добрева да се включат в този съвет… До края на годината считам да посоча имената на водачите на листите “, сподели Малинов.

„ Възраждане на Отечеството ” е учредена преди 12 година от двайсетина армейски генерали.

.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР