Софийски градски съд (СГС) ще заседава днес по делото срещу

...
Софийски градски съд (СГС) ще заседава днес по делото срещу
Коментари Харесай

Продължава делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

Софийски градски съд (СГС) ще заседава през днешния ден по делото против Йоан Матев за убийството в Борисовата градина, съобщи кореспондент на БГНЕС.

БГНЕС напомня, че през ноември 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт против Йоан Матев. Той е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 година в 11.43 ч. в град София, в парк Борисова градина, като малолетен, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, съзнателно е умъртвил малолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били наранени витално значими органи и настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на потърпевшия.

Оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. Матев избягал и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.

През април 2018 година родителите на жертвата се появиха за първи път в правосъдната зала. На процеса участва и майката на обвинения Йоан.

При едно от съвещанията юристите на Йоан желаеха делото да се приключи и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР