Софийски градски съд (СГС) постанови осъдителна присъда по обвинителен акт

...
Софийски градски съд (СГС) постанови осъдителна присъда по обвинителен акт
Коментари Харесай

Мъж отива в затвора за 18 години заради умишлено убийство

Софийски градски съд (СГС) постанови неоправдателна присъда по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) против мъж поради съзнателно ликвидиране. На подсъдимия е наложено наказване „ 18 години отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим режим “.

Подсъдимият е приет за отговорен в това, че на 25.02.2020 година, в София, в къща в кв. „ Модерно предградие “, съзнателно умъртвил брачната половинка си., като ѝ нанесъл голям брой удари с нож в региона на тялото и по този метод ѝ предизвикал шест прободно-порезни пострадвания в региона на гръдния панер, в резултат на които настъпила гибелта ѝ.

Деянието е осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшата, защото тя е живяла прочут интервал от време след породените ѝ травматични увреждания, опитвала се е интензивно да се съпротивлява и е била в психическо прочувствено положение да осъзнава обстановката и да изпитва мощни болки и премеждия.

Обвиняемият е показал особена свирепост при осъществяване на закононарушението, защото е нанесъл на брачната половинка си голям брой поредни удара с нож. Жената е била подложена на редовно психическо принуждение от брачна половинка си, изразяващо се в обиди и унижения и е била наложително отстранена от обвинения от фамилното жилище, заради което убийството е осъществено в изискванията на домашно принуждение.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване пред Софийски апелативен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР