Софийски градски съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия Йоан

...
Софийски градски съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия Йоан
Коментари Харесай

Пуснаха Йоан Матев под домашен арест

Софийски градски съд промени мярката за неотклонение на подсъдимия Йоан Матев от “задържане под стража ” в идната по тежест “домашен арест ”, оповестиха от пресцентъра на съда. Съдебният състав стимулира решението си с обстоятелството, че подсъдимият е арестуван от 22 февруари 2017 година, което е повече от 3 години арест. Освен това, по делото следва видеоконферентен разпит на очевидец в Англия, който поради международната пандемия и въведеното изключително състояние в България и изключителни ограничения в Англия, не е ясно дали ще може да се организира скоро.
До този миг по делото съдът организираше постоянни правосъдни съвещания и настояванията за изменение на мярката на подсъдимия бяха оставяни без почитание. Йоан Матев е със възбрана да напуща страната и с решение на съда ще му бъде сложена гривна за електронно следене. Определението на Софийски градски съд може да бъде обжалвано в 7-дневен период пред Софийски апелативен съд.
Припомняме, че Матев е упрекнат за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 година. Процесът против Йоан Матев стартира всъщност през април 2018 година Ако той бъде приет за отговорен, ще получи присъда сред 5 и 12 години, защото по време на убийството е бил малолетен. Освен това ще бъде приспаднат и срокът, в който подсъдимият се намира зад решетките, т.е. над три години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР