Софийската света митрополия разпространи официална позиция за деловите си отношения

...
Софийската света митрополия разпространи официална позиция за деловите си отношения
Коментари Харесай

Църквата: Има предварителен договор с „Инерком”

Софийската света митрополия популяризира публична позиция за деловите си връзки с „ Инерком “ ЕООД.

Компанията, известна с това, че беше определена за покупател на енергоразпределението в Западна България от чешкото сдружение ЧЕЗ, има прелиминарен контракт със Софийската митрополия за наем на емблематичната постройка на епархията в центъра на София, която е нейна благосъстоятелност.

От Софийската митрополия показват, че Българска патриаршия, ръководена от Светия Синод като юридическо лице не е страна по този контракт и съглашение, подписани на 22.12.2016 година

Сделката не е била предмет и на разискване и взимане на решение от страна на Светия Синод.

Договора е на Софийската света митрополия на БПЦ, като независимо юридическо лице със свои органи на ръководство.

Той е подписан от свещеник Браницки свещеник Григорий, който е бил акредитиран за това от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, в качеството му на представител на Епархийския съвет.

Предварителният контракт и съглашение с „ Инерком” ЕООД е направен и препоръчан на Епархийския съвет за разискване и приемане от адв. Мария Тодорова Тодорова от Софийската адвокатска гилдия. Но решение за сключването на финален контракт не е взето.

Епархийският съвет, управителен от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, след съвещания със експерти е подхванал дейности за споразумяване на деловите връзки с „ Инерком” ЕООД в полза на Софийската света митрополия, гласи формалната позиция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР