Софийската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 53-годишния

...
Софийската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 53-годишния
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Андре Токев в съда |

Софийската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против 53-годишния Андре Токев, карал след приложимост на алкохол, откакто към този момент е бил наказан за идентично закононарушение , оповестиха от СРП.

Случаят е от 31 октомври 2021 година, когато кулинарният началник бе заловен след сигнал по ул. „ Околовръстен път “. Тогава Токев е минал с управлявания от него автомобил през бордюр в края на улицата, което довело до деформиране на четирите джанти, изпускане на гумите му и друга техническа нередовност.

Въпреки това тв водещият траял да кара на криволици по пътя.

От допира на металните елементи на джипа с асфалтовата настилка излизали искри, чувало се скърцане и стържене, само че обвиненият не спрял.

Униформените му създали тест с дрегер, който отчел позитивен резултат от 1,90 на хиляда промила алкохол в кръвта.

Андре Токев бил съпроводен до болница, където направил кръвен тест, който отчел 1,79 промила. Това е наложило назначението и правенето на спомагателна правосъдна химико-токсикологична експертиза в профилираната химикотоксикологична лаборатория, която посочила 2,00 промила.

Обвиняемият е наказан за идентично закононарушение и все още на осъществяване на действието е бил в изпитателен период. Той е наказван неведнъж с административни санкции поради неспазване на разпоредбите за придвижване по пътищата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343Б, алинея 2 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи. Предстои делото да продължи в Софийския областен съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР