Софийската организация на ГЕРБ цопна дълбоко в блатото на фалшивите

...
Софийската организация на ГЕРБ цопна дълбоко в блатото на фалшивите
Коментари Харесай

ГЕРБ-София се върза на публикация от фейк страница в подкрепа на Фандъкова

Софийската организация на ГЕРБ цопна надълбоко в блатото на подправените вести и упрекна неправителствената организация " Спаси София " във фотошоп операции, очернящи положителното ръководство на Йорданка Фандъкова в столицата.

Герберите споделят фотография на " сякаш заледената " ул. " Витошка " на 22 декември, която съгласно тях била напълно чиста и по нея нямало никакъв лед.

„ Жалко за хора, които си служат с фотошоп, с цел да изопачават проблемите. Същото вършат и от Спаси София “, написа на страницата във Facebook, която е в поддръжка на столичния кмет ", пишат столичните гербери и споделят обява от уебсайт, наименуван tribune.bg. 

Само че " Витошка " на въпросната дата в действителност приличаше повече на ледената пързалка в Борисовата градина, в сравнение с улица в европейска столица, а фотографията е напълно същинска. На 21 и 22 декември на централната пешеходна зона прекосяването бе комплицирана задача, а десетки хора споделиха в обществените мрежи напълно действителни фотоси от ужаса. Без никакъв фотошоп.

Най-забавното е, че деятелите на бойкоборисовата партия са се " снабдили " с инфото от фейсбук страницата " Йорданка Фандъкова за кмет през 2019 ", която от надалеч си проличава, че е направена, с цел да иронизира столичната градоначалничка.

На въпросната страница е оповестен даже и този колаж, който би трябвало да " светне " пиер специалистите на ГЕРБ-София.



А текстът към него е следният:

" Това не е същинска фотография, а колаж другари. Коледната елха в действителност е подарък от братска Русия.
А този низък колаж е дело на Сорос и злите сили.
Благодаря още един път персонално на господин Путин за елхата в центъра на София.
Светли празници и доста обич в сърцата ви! "

Фейк обявата продължава да стои на фейсбука на ГЕРБ, макар че още преди ден самата Фандъкова се разграничи от  " Йорданка Фандъкова за кмет през 2019 ".

" В последните няколко дни получих известия от десетки жители за подправен профил, от който се популяризира погрешна информация от мое име. Това е адресът на страницата: https://www.facebook.com/fandykova/
Моля, имейте поради, че нищо написано в нея не е публична информация и не отразява мнението ми по съответни въпроси. Единственият профил, който имам, е този, маркиран със съответния знак за верификация, показа кмета на София. "

А фейсбук профила на столичните гербери продължава да инкасира съществено количество насмешки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР