Софийската опера и балет ще отбележи 90-годишния юбилей на доайена ...

Софийската опера и балет ще отбележи 90-годишния юбилей на доайена

Най-хубавото от Верди за юбилея на маестро Борислав Иванов

Софийската опера и балет ще отбележи 90-годишния празник на доайена измежду българските диригенти-маестро Борислав Иванов, с концерта " Най-хубавото от Верди " на 27 октомври от 19 ч. Маестрото е бил отпред на Варненската, Софийската, Пловдивската опера и на влиятелни оперни фестивали в целия свят.

Борислав Иванов слага началото на оперните фестивали на остров Родос и на остров Кипър. Работил е като основен музикален шеф на операта в Анкара, зам.-общоприет музикален шеф и първи диригент на операта в Касел, Германия. Бил е общоприет музикален шеф на " Дас симфони оркестър " в Берлин. За цялостната си креативна активност има доста награди. Работил е с повече от три генерации български оперни артисти. Смята, че геният на множеството от тях е голям, удостоверение за което е и уважението, на което те се радват по света.

В концерта " Най-хубавото от Верди " ще вземат участие солистите Кирил Манолов, Радостина Николаева, Даниел Дамянов, Веселин Михайлов, Силвана Пръвчева, Николай Войнов, Ангел Христов, Александрина Стоянова-Андреева, Антония Иванова, Мартин Илиев, Атанас Младенов, Диана Василева, Венцеслав Анастасов, Димитър Станчев, Александър Георгиев, Габриела Георгиева, Костадин Андреев, Иванка Нинова, Стефан Владимиров, оркестър, хор и балет на Софийската опера. Ще звучат откъси от оперите " Набуко ", " Трубадур ", " Травиата ", " Дон Карлос ", " Бал с маски " и " Аида ". Диригенти-Борислав Иванов и Вилиана Вълчева, режисьорка-Сребрина Соколова, помощник-режисьорка-Вера Белева.

Източник: duma.bg