Софийската митрополия потвърди официално, че има подписан предварителен договор с

...
Софийската митрополия потвърди официално, че има подписан предварителен договор с
Коментари Харесай

Обрат!Софийската митрополия потвърди: Имаме договор с ”Инерком”

Софийската митрополия удостовери публично, че има подписан прелиминарен контракт с сдружението "Инерком " на Гинка Върбакова, която купува активите на ЧЕЗ.

Не се удостоверява или отхвърля обаче информацията в медии, че става дума за контракт за наем на занижени цени на ситуиран в идеалния център на София парцел на митрополията. Твърди се, че съгласно контракта, подписан от брачна половинка на Върбакова - Славчо Върбаков, "Инерком " би трябвало да получи пространства с обща повърхност 2774 кв. метра на цена 8,5 евро на квадрат на площад "Св. Неделя ".

От известието обаче излиза наяве, че патриарх Неофит е бил в течение на деловите връзки с "Инерком ", само че е поверил подписването на контракта на Браницкия свещеник Григорий.

Няма да бъде подписан контракт за наем сред Светия синод и компанията на Гинка Върбакова „ Инерком “. Това съобщи пред бТВ митрополит Антоний.

Патриарх Неофит е отказал да подпише контракт за наем и съглашение с "Инерком " ЕООД, благосъстоятелност на Гинка Върбакова.

Българската православна черква - Българска патриаршия, ръководена от Светия Синод като юридическо лице не е страна по Предварителен контракт и съглашение от 22.12.2016 година с "ИНЕРКОМ " ЕООД, заради което същият контракт не е бил предмет на разискване и взимане на решение от страна на Светия Синод, сподели митрополит Антоний.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

"По мотив на публичен интерес в средствата за всеобщо осведомление по отношение на настоятелен връзки сред Софийската света митрополия и „ ИНЕРКОМ “ ЕООД заявяваме:

1. Българската православна черква - Българска патриаршия, ръководена от Светия Синод като юридическо лице не е страна по Предварителен контракт и съглашение от 22.12.2016 година с „ ИНЕРКОМ “ ЕООД, заради което същият контракт не е бил предмет на разискване и взимане на решение от страна на Светия Синод.

2. Страна по контракта е Софийската света митрополия на БПЦ - БП като независимо юридическо лице със свои органи на ръководство.

3. На 22.12.2016 година е подписан прелиминарен контракт за наем и съглашение по решение на Епархийския съвет на Софийската света митрополия, представлявана от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, който е упълномощил за подписването му викарния си свещеник Браницки свещеник Григорий.

4. Предварителният контракт и съглашение от 22.12.2016 година с „ ИНЕРКОМ “ ЕООД е направен и препоръчан на Епархийския съвет за разискване и приемане от адв. Мария Тодорова Тодорова от Софийската адвокатска гилдия.

5. Епархийският съвет на Софийската света митрополия не е вземал решение за сключването на финален контракт с „ ИНЕРКОМ “ ЕООД.

6. Епархийският съвет на Софийската света митрополия, управителен от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, след съвещания със експерти е подхванал дейности за споразумяване на деловите връзки с „ ИНЕРКОМ “ ЕООД в полза на Софийската света митрополия на БПЦ - БП. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР