Софийската математическа гимназия (СМГ) Паисий Хилендарски е училището, в което

...
Софийската математическа гимназия (СМГ) Паисий Хилендарски е училището, в което
Коментари Харесай

Софийската математическа гимназия отново е с най-висок бал

Софийската математическа гимназия (СМГ) " Паисий Хилендарски " е учебното заведение, в което е признат кандидат-гимназистът с оптимален бал от 500 точки в столицата. Паралелката е с математически профил и проучване на немски език. Минималният бал за банкет в гимназията след първо класиране, резултатите от който бяха оповестени през днешния ден, е 456 точки при 472.5 през м.г.

Макар и при по-ниски резултати за поредна година Софийската математическа гимназия е с най-голям бал. Най-желана още веднъж е паралелката с чуждоезиков профил - испански и британски език, само че не в 164-а Гимназия с преподаване на испански език (ГПИЕ) " Мигел де Сервантес ", както м.г., а в 22 СУ " Г. С. Раковски ". За местата в нея са кандидатствали 2098 възпитаници.

На второ място и т.г. е 91-а Немска езикова гимназия " Проф. доктор Константин Гълъбов ",където балът на първо класиране е от 495 до 440 точки. Следват я 73 СУ " Владислав Граматик " с бал 479 до 423.5 точки и 164-а Гимназия с преподаване на испански език " Мигел де Сервантес " с бал 480 до 416 точки. На пето място е Първа британска езикова гимназия, където балът е от 472 до 404.5 точки.

Технологичното учебно заведение " Електронни системи " към Техническия университет, което м.г. бе на пето място, в този момент е на 28-о с 256.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР