Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт спрямо

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт спрямо
Коментари Харесай

Обвиниха надзирателите, които не помогнали на сварения затворник Горан Горанов-Лудия

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по отношение на двамата надзиратели, които по несъобразителност предизвикали гибелта на ограничения от независимост Горан Горанов - Лудия.

Обвинението против двамата - Стилиян К. и Ангел М., беше повдигнато в края на месец ноември предходната година.

Ако бъдат приети за отговорни надзирателите могат да се озоват от другата страна на решетките за интервал до 5 години.

Двамата са привлечени като обвинени за това, че на 25 март 2017 година, при зародила спешна обстановка с парното отопление в килията на починалия, обвинените надзиратели не са реагирали на виковете за помощ на ограничения от независимост.

Обвиняемите не са подхванали навреме ограничения за ограничението, превъзмогването и ликвидирането на следствията от нея и запазване на живота и здравето на Горан Горанов, без значение че са забелязали излизащата пара от прозореца на неговата килия, която последователно е изпълнила коридора на пандиза.

Вследствие на случая пандизчията се сварил - при съприкосновението на парата с тялото на Горан Горанов тя провокирала тежка термична контузия, попарване на дихателните пътища и на 53% от кожата на главата.

Спрямо обвинените е наложена възбрана за овакантяване на страната.

Припомняме, на 25 март 2017 година Горан Горанов умря в килията си в пандиза в Бургас.

Горан излежаваше присъда от 2 години и 6 месеца за нахлуване над надзорник. Бившият герой и телохранител през 2016 година нахлу въоръжен в интернет клуб, увисвам дрогиран от външното тяло на климатик в ж. к. " Меден рудник ", вся всеобща неуравновесеност в ж. к. " Възраждане " с кръстове, които редеше под прозорците на бургазлии, а през март 2016 година наби и двама католически свещеници в Бургас. След това в пандиза атакува и надзиратели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР