Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Плевенския окръжен съд обвинителен

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Плевенския окръжен съд обвинителен
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини полицаи в кражбата на конфискувани цигари без бандерол за 2.4 млн. лв.

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Плевенския областен съд обвинителен акт против трима служители на реда. Според следствието те са направили кражба в изключително огромни размери, като са откраднали към този момент иззети цигари без бандерол за близо 2.4 млн. лева

Според прокуратурата от януари 2014 година до октомври същата година тримата са откраднали от мобилизационна база за военновремеви дейности в плевенското село Згалево безакцизни тютюневи произведения на обща стойност 2.36 млн. лв.. Полицаите авансово знаели, че там се съхраняват 621 хиляди кутии цигари без бандерол, конфискувани като материални доказателства по досъдебно произвеждане.

По време на осъществяването на закононарушението обвинените са били чиновници в плевенската полиция. Единият от тях даже бил шеф на Второ районно ръководство в града.

Разследването твърди, че през есента на 2013 година тримата се събрали и решили да откраднат съхраняваните цигари. За да улеснят достъпа си до базата, двама от служителите на реда съдействали там да бъде назначен като защита техен прочут, който обаче не знаел какви са желанията им.

Така през идващите месеци, съобразявайки по кое време техният прочут е самичък на промяна, тримата неведнъж прониквали в складовото помещение и изнасяли от там кашони с цигари, като по-късно ги откарвали в незнайна посока с товарен автомобил и ги продавали на разнообразни хора. Така те съумели да лишават общо 382 хиляди кутии цигари от разнообразни марки без бандерол.

Престъплението им било разкрито през 2016 година при осъществена инспекция на материалните доказателства по воденото досъдебно произвеждане. Тримата служители на реда са били отстранени от служба незабавно по-късно.

Ако бъдат приети за отговорни, те могат да бъдат наказани на от 10 до 20 години затвор и конфискация на цялото или част от имуществото им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР