Софийската градска прокуратура (СГП) предлага на главния прокурор Иван Гешев

...
Софийската градска прокуратура (СГП) предлага на главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Прокуратурата иска имунитета на Даниел Александров от ГЕРБ заради сексуално насилие над дете

Софийската градска прокуратура (СГП) предлага на основния прокурор Иван Гешев да изиска имунитета на още един народен представител, оповестиха от държавното обвиняване в сряда.

В се загатват единствено буквите Д.А., който е разследван за полово принуждение над 14-годишно дете. По неофициална информация на Свободна Европа става въпрос за някогашния герой Даниел Александров, който сега е народен представител от ГЕРБ.

От СГП показват, че на 7 май в Бистрица националният представител „ посредством приложимост на мощ направил дейности за да възбуди полово предпочитание без съвкупление във връзка с лице, навършило 14-годишна възраст “.

Разследващите настояват, че са събрали задоволително доказателства, с цел да издигнат обвиняване на Александров, за което Наказателният кодекс планува от 2 до 8 години затвор.

Подобен случай до момента не е бил съобщаван публично от прокуратурата или Министерство на вътрешните работи. Александров е от Дупница, само че беше определен за народен представител на изборите на 2 април от листата на ГЕРБ-СДС в 23-ти многомандатен изборен регион в София. В момента е член на комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта, както и на комисията по туризъм в Народното събрание.

Бившият герой влезе в 49-ото Народно заседание на мястото на някогашния шеф на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов, който се отхвърли от депутатското си място с обяснението, че ще бъде „ по-полезен за хората и обществото като лекар-ортопед травматолог “.

По информация на Александров дължи мястото си в листата на ГЕРБ на близкото си другарство с водача на партията Бойко Борисов и даже е един от обсъжданите разновидности за кандидат-кмет на Дупница на идните през есента локални избори.

Преди ден Софийската районна прокуратура заяви, че е предложила на Гешев на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. Причината е следствие за това, че е подписал погрешна декларация за липса на двойно поданство преди да бъде назначен за длъжностен министър в кабинета на Стефан Янев през 2021 година

Главният прокурор към този момент изиска поради следствието „ Барселонагейт “, по което водачът на ГЕРБ е обвинен за присъединяване в скица за пране на пари в Испания. Пред ден с гласовете на ГЕРБ и ПП-ДБ беше определено.

Това се случва на фона на открития спор сред Гешев и Народното събрание, откакто номинираната от ГЕРБ Мария Габриел се разгласи за оставката му, а Движение за права и свободи я поддържа. Последва във Висш съдебен съвет, зад която основният прокурор видя „ политическото въздействие на ГЕРБ “.
 16x9 Image  16x9 Image
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР