Софийската градска прокуратура (СГП) и СДВР дадоха съвместен брифинг относно

...
Софийската градска прокуратура (СГП) и СДВР дадоха съвместен брифинг относно
Коментари Харесай

Прокуратурата за откритите тленни останки край Банкя: Задържаният взимал по 1000 лв. за кремация

Софийската градска прокуратура (СГП) и Столична дирекция на вътрешните работи дадоха взаимен брифинг по отношение на тленните остатъци на няколко индивида край Банкя. Вече е открита самоличността на един от умрелите и са разпитани негови родственици.

Вчера е бил арестуван мъж за машинация, делото е под контрол от СГП и следствието се прави от Столична дирекция на вътрешните работи. Извършен е оглед, който в началото се откриват в плитък гроб остатъци на трима души, а изпод – още четирима, съобщи Десислава Петрова от СГП.

Установена е самоличността на един от тях и са разпитани негови родственици. Няма данни са принудително породена гибел. Било е платено на обвинения сума от 1000 лв. за осъществяване на кремация на останките, а те даже получили урна с прахуляк, стана ясно още от брифинга. Те не са имали информация дали фактически е осъществена кремация на техния татко.

Обвиняемият не се признава за отговорен, а твърди, че е станала неточност. Всички вероятни версии ще бъдат проверявани. Изнясняват се събитията, както и идентификацията на останалите тела.

Според обвиняването, сходно дело е казус, поради това е взето под специфичен контрол от Апелативна прокуратура.

Преди да стане обвинен, обвиненият е загатнал, че има още тела, само че откакто е притеглен като обвинен, той не преповтаря думите си.

От Столична дирекция на вътрешните работи прецизираха, че регионът е отцепен и при разравянето на общо две места в същата околност са открити човешките остатъци. Три от труповете са от женски пол, а четири - от мъжки. До този миг специалистите споделят, че няма данни за насилствена гибел, само че не може да се каже изцяло изрично към момента заради напредналия етап на трупно разлагане. Предстоят да се назначат токсикологични експертизи.

Мъжът, който е открит, е възрастен, който не поддържа връзка със синовете си. Живял в град Банкя чартърен, умрял е в болнично заведение, само че неговите двама синове са били известени и са превели парите към съответната компания, която да извърши кремацията. Те са получили след месец урна, която са положили в земята.

Тленните остатъци са открити в село Клисура, покрай град Банкя, към остаряло гробище, което не е настоящо, наоколо до него са открити тленните остатъци.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР