Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила разследването по казуса със

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила разследването по казуса със
Коментари Харесай

Делото за пачките и кюлчетата от снимките с Борисов е прекратено

Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила следствието по проблема със златните кюлчета и пачки в нощното шкафче на спалнята на Бойко Борисов. Това удостоверява градският прокурор на София Илиана Кирилова пред Българска телеграфна агенция.

Информацията беше първо обявена от " Биволъ ", които цитират прокурорското разпореждане, издадено на 10 май. В него не излиза наяве какви са претекстовете на наблюдаващият прокурор да приключи делото.

Прокуратурата образува следствието по абсурда със фотосите с пачките в чекмеджето на Борисов през 2020 година, само че още в края на същата година го спря с изказванието, че не е съумяла да откри кой е правил фрагментите и дали златото и парите са същински. През декември 2021 година СГП още веднъж се засилва и изиска от Българска народна банка да извърши експертиза на фотосите, с цел да може парите да бъдат тествани по серийни номера.

От правосъдния орган обаче още веднъж показват, че от юридическа позиция няма по какъв начин да се откри дали банкнотите и кюлчетата на фотосите са същински, или са единствено макети, даже и да съответстват като номера със съществуващи.

Новината беше доказана иот основния прокурор Иван Гешев. Пред Българска национална телевизия той сподели, че наказателното произвеждане е прекъснато на 10 май, като към този миг основен прокурор бил Борислав Сарафов, защото Гешев бил в Съединените щати. Това се случва тъкмо денят преди кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел да изиска оставката му.

" Делото е на специфичен контрол. Дадени са инструкции за осъществяване на длъжностен надзор върху постановлението от Върховна касационна прокуратура. Това срутва мита за всемогъщия и мощен основен прокурор ", разяснява той.

От последващо изявление на Гешев пред Българска телеграфна агенция излиза наяве, че Апелативната прокуратура в София се е заела ревизира по какъв начин е прекъснато въпросното дело.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР