Софийската градска прокуратура проверява сигнала на ГЕРБ срещу депутата от

...
Софийската градска прокуратура проверява сигнала на ГЕРБ срещу депутата от
Коментари Харесай

Арнаудова: СГП проверява сигнала на ГЕРБ срещу Таско Ерменков

Софийската градска прокуратура ревизира сигнала на ГЕРБ против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков поради изказванията, че водата в София е отровна, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова във връзка подадения по-рано през днешния ден сигнал от депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов и Тома Биков. Депутатският имунитет не пречи да се прави инспекция, изясни Арнаудова.

Говорителят посочи, че поверката се прави по член 326 от Наказателен кодекс. Той гласи, че който предава по радио, телефон, или различен метод погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника, се санкционира с отнемане от независимост до две години. Ако от действието са настъпили обилни нездравословни последствия, то наказването е отнемане от независимост до 5 година Арнаудова акцентира още, че е в компетенциите на СГП да преглежда сигнала.

БГНЕС напомня, че ГЕРБ внесе в прокуратурата сигнал против народния представител от Българска социалистическа партия Таско Ерменков поради изказванията му, че водата в София е „ отровна “ и по този начин провокира ужас измежду жителите на столицата.

Твърденията на Ерменков провокираха сериозна социална заплаха, сложиха в боязън и илюзия двумилионна София, съобщи след внасянето на сигнала в прокуратурата Данаил Кирилов.

Действията на Ерменков са провокация към националната сигурност и нищо повече, добави и националният представител Тома Биков.

От ГЕРБ обявиха, че упорстват за оставката на Таско Ерменков, а в случай че той не я подаде самичък, ще упорстват ръководителя на ПГ на Българска социалистическа партия Лява България да го в профил от групата.

На брифинг в централата на Българска социалистическа партия Кирил Добрев разяснява, че всеки може да желае оставка на който си желае.

Във връзка с желаната оставка на Ерменков като депутат, Кирил Добрев разяснява: „ Групата ще се събере на следващия ден и ще обсъдим. Всеки може да желае оставката на който си изиска. Живеем във свободна страна и всеки може да показва своето мнение. “ /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР