Софийската градска прокуратура привлече като обвиняеми девет души за престъпления,

...
Софийската градска прокуратура привлече като обвиняеми девет души за престъпления,
Коментари Харесай

Девет души са обвинени за участие в престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари

Софийската градска прокуратура притегли като обвинени девет души за закононарушения, свързани с присъединяване в проведена незаконна група, данъчни закононарушения, както и за изпиране на пари, оповестиха от държавното обвиняване. На всеки от тях е избрана парична гаранция в друг размер – от пет хиляди до 100 хиляди лв.. На двама е наложена и възбрана да напущат рамките на страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

При акцията са осъществени претърсвания и изземвания на 15 адреса на територията на София и региона. Иззети са документи, компютри, мобилни телефони, забележителна сума пари в друга валута – в лв., в евро, в щатски долари и в швейцарски франка, и над 20 броя електронни подписи. Разследването продължава.

Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 08.09.2022 година по данни събрани в интервала 2021 година – 2022 година от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП. Полицейските чиновниците са провели голям брой дейности  във връзка с добита информация за съществуването на проведена незаконна група, настояща за осъществяване на закононарушения срещу финансовата, данъчната и осигурителната системи на територията на Република България и следващо узаконяване произхода на финансовите средства посредством отчитането им като облаги в „ резултат “ от комерсиалната активност на действително сдружение, записано за задачите на данъчно облагане по Закона за налог върху добавената стойност (ЗДДС).

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР