Софийската градска прокуратура прекрати разследването срещу секретаря на президента Румен

...
Софийската градска прокуратура прекрати разследването срещу секретаря на президента Румен
Коментари Харесай

Разследването срещу Пламен Узунов и Пламен Бобоков прекратено от прокуратурата

Софийската градска прокуратура приключи следствието против секретаря на президента Румен Радев по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков, оповестиха от там. От събраните доказателства следва, че действията на двамата не съставляват закононарушения. Узунов и Бобоков бяха упрекнати за присъединяване в незаконен сговор и закононарушения по работа.

Делото беше формирано на 18 юни 2020 година, а в хода на следствието са събирани и проверявани доказателства за това дали за времето от месец ноември 2019 година до края на месец януари 2020 година в гр. Русе и гр. София е сговорено с едно или повече лица да бъдат осъществявани в страната или чужбина закононарушения по член 304б от Наказателния кодекс, посредством които се цели да се набави имотна полза или да се упражни незаконно въздействие върху активността на орган на властта, напомнят от прокуратурата.

От прокуратурата оповестиха още, че продължава следствието против братята Атанас и Пламен Бобокови, някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още трима други – Ирена Христова, Васил Коцев, Николай Миховски. Шестимата са упрекнати за присъединяване в незаконна група, направила закононарушение по работа, лъжливо документиране, рисково ръководство на боклуци и противозаконен транспорт, както и отбягване заплащането на налози.

Потърсени за коментар от Българска телеграфна агенция, от Софийската градска прокуратура оповестиха, че Апелативният съд в София е върнал делото на държавното обвиняване поради процесуални нарушавания. Предстои прецизиране на обвиняванията и тяхното предявяване на обвинените, по-късно – още веднъж внасяне на делото в съда и насрочване на разпоредително съвещание. 

По делото бяха разпитани над 200 очевидци, назначени бяха голям брой експертизи. Обвинителният акт на Специализираната прокуратура бе импортиран в Специализирания углавен съд на 8 февруари 2021 година Съдът насрочи разпоредително съвещание, само че същото бе отлагано неведнъж заради отсъствие на един от обвинените по здравословни аргументи. На 9 декември 2021 година делото бе върнато на прокуратурата за премахване на процесуални нарушавания. На 8 април 2022 година още веднъж бе импортиран обвинителен акт за разглеждане, правосъдното дело обаче по този начин и не стартира до закриването на профилираното правораздаване. Впоследствие бе признато за разглеждане по подготвеност от Софийския градски съд, който даде ход на делото на 15 ноември м.г. Защитата обаче е обжалвала пред горната инстанция, Апелативният съд е приел доводите за нарушавания в обвинителния акт и е върнал делото на прокуратурата.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР