Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за длъжностно присвояване на управителя

...
Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за длъжностно присвояване на управителя
Коментари Харесай

Обвиненият шеф на фондация HelpKarma отказва да дава обяснения

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване за длъжностно заграбване на шефа и ръководител на управителния съвет на Фондация HelpKarma ( " Хелп Карма " ). За предявяване на обвиняването Константин Кръстев се е явил дружно с акредитиран бранител. При разпита на шефа като обвинен, той се е възползва от правото си да не дава пояснения , оповестяват от прокуратурата.

Още по темата
Разследването по делото се води за финансови злоупотреби и непозволено отклонение на средства, събрани в границите на дарителски акции, проведени от Фондацията.

В хода му са събрани огромен размер доказателства, разпитани са десетки очевидци, назначени са данъчни проверки на юридически и свързани с тях физически лица, като част от проверките са завършени, от други резултатите към момента се чака да бъдат предоставени на прокуратурата.

Съдът е позволил откриване на банкова загадка, както и на данъчна и осигурителна информация . В тази връзка по делото е приобщена обемна и относима към предмета на следствие документи. Назначени и направени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР