Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за безстопанственост за болница

...
Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за безстопанственост за болница
Коментари Харесай

Прокуратурата образува производство за безстопанственост за „Пирогов” и още 6 болници в страната

Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане за занемареност за болница „ Пирогов ”. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, по отношение на осъществена инспекция за финансовото положение на болничните заведения.

Образувани са и 6 досъдебни производства за занемареност – производствата са за лечебните заведения в Попово, университетската в Бургас, за МБАЛ Благоевград, за МБАЛ Русе, за МБАЛ-Велико Търново и за МБАЛ – Кърджали. По всички тези досъдебни производства основният прокурор с разпореждане от през днешния ден разпореди следствието да се управлява от СГП. Днес тези производства се предават на СГП, която ще управлява следствието, добави Арнаудова.

През октомври 2017 година след митинги на лекари и сестри във врачанската болница, основният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция на всички лечебни заведения, в които присъединяване на страната или общината е повече от 50%, напомни Арнаудова.

За банкрута на Врачанската болница се водят три досъдебни производства – за длъжностно заграбване от трима лекари, за занемареност и СГП повдигна обвинявания във връзка с двама шефове на болничното заведение за занемареност и неизгодна договорка. И по този случай има повдигнато обвиняване и на зам.-министър на опазването на здравето, сподели още Арнаудова.

Всички 7 лечебни заведения, по които са формирани досъдебните производства, са на ръба на банкрута, акцентира още представителят на основния прокурор.

Очаквайте още детайлности. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР