Софийската градска прокуратура крие наказателно производство от 2022 г. Крие

...
Софийската градска прокуратура крие наказателно производство от 2022 г. Крие
Коментари Харесай

Методи Лалов: Софийската градска прокуратура крие наказателно производство от 2022 година

" Софийската градска прокуратура крие наказателно произвеждане от 2022 година Крие от българските жители съществуването на прокурорска кореспонденция. "

Това написа в профила си във " Facebook " юристът и някогашен член на " Да, България " Методи Лалов.

" Изисках от административния началник на СГП Илияна Кирилова прокурорската кореспонденция на СГП да бъде качена на уеб страницата на прокуратурата (e-services.prb.bg), с цел да може да се следи за нейното развиване. Да бъде там, където би трябвало да са всички прокурорски преписки ", добави Лалов.

" Вместо това получих безочлив отговор от едно от прокурорските протежета на Гешев. Някой си Иво Илиев, явно (не)случайно заемащ поста зам.-градски прокурор, вместо да направи нужното преписката да се появи на уеб страницата на прокуратурата, ми изяснява, че СГП не управлява уеб страницата. А, добър ден! СГП обаче води наказателното произвеждане и тя дава отговор за преписката, заради което би трябвало да подаде изчезналата информация към админа на уеб страницата и да изиска от него да я разгласява ", добави още Лалов.

" Когато някой се гаври с мен и жителите, ще получи доста повече от запитване и искане. Ще насочва към СГП десетки претенции по Закона за достъп до социална информация за публикуването на преписки, за заплати на прокурорите, за награди, за уеб сайтове, за командировки, за служебни коли и за каквото се сетите още. Ще го върша до момента в който на такива като Кирилова и Илиев им уврят главите, че е по-икономично за тях да си правят работата, вместо да се гаврят с хората ", безапелационен е Методи Лалов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР