Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за проявена жестокост към

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за проявена жестокост към
Коментари Харесай

Злодей! Софиянец натъпка куче в чувал и стовари огромен камък върху главата на беззащитното животно

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за проявена свирепост към домашно куче. Това оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Обвиняемият А. Караминков и очевидецът Д. били в другарски връзки. Обвиняемият знаел, че Д. имал и полагал грижи за куче- чернокафяво на цвят, от мъжки пол, което по данни на притежателя го било ухапало по крайници и дясната ръка. Знаейки за това захапване, Караминков решил да откара кучето надалеч от вкъщи на Д. и да му аргументи телесни увреждания.

В осъществяване на тези свои планове, на 04.07.2017 година, към 14.00 часа, Караминков отишъл със личния си лек автомобил до дома на Д., качил кучето в транспортното средство и го откарал в ж.к. „ Връбница 1 “ в гр.София. След като го свалил от автомобила в тревната повърхност сред блок 509 на ж.к. „ Връбница 1 “ и гробищен парк „ Бакърена фабрика “, обвиненият Караминков завързал устата на кучето с хартиено тиксо, поставил го в бял сезалов чувал на земята, след което му нанесъл удари с алуминиев профил в региона на главата и стоварил огромен камък върху главата на кучето.

Вследствие на нанесените от него удари на кучето била породена тежка фрактура в региона на черепа, оток и кръвонасядания в региона на главата и назалните кости, кръвоизливи в двете очи и двете ноздри, както и трайно увреждане на дясното око и орбиталните кости, наложило оперативна намеса- енуклеация /отстраняване на очната ябълка/. След нанасянето на ударите, обвиненият преместил завързаното с тиксо куче, дружно с чувала, във вътрешността в тревните площи сред блок 509 и гробищен парк „ Бакърена фабрика “, и го изоставил там, след което се отдалечил от мястото на престъплението. Действията на обвинения били възприети от свидетеля-очевидец П., който неотложно алармирал на тел. 112.

По случая било формирано досъдебно произвеждане под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура. В хода на следствието, на Караминков е повдигнато обвиняване по чл.325 б, ал.2, т.2, пр.2 и т.3, пр.1 във вр.с ал.1, пр.2 и пр.3 от Наказателен кодекс. На 17.07.2018 година делото е импортирано в съда, ведно с направен обвинителен акт против Караминков за описаното нагоре действие. Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР