Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу столичанин за проявена

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу столичанин за проявена
Коментари Харесай

Съд за садист, осакатил кучето на приятеля си

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт против столичанин за проявена свирепост към домашно куче, оповестяват оттова. Мъжът, който е разгласен като А. Караминков, има другар - очевидеца Д., който " имал и полагал грижи за куче - черно-кафяво на цвят, от мъжки пол ".

По данни на притежателя обаче животното го ухапало по крайници и дясната ръка. Знаейки за това, Караминков откарал на 4 юли кучето от вкъщи на Д. към жк „ Връбница 1 “ в софия.

Последващото изложение на прокуратурата е следното:

След като го свалил от автомобила в тревната повърхност сред блок 509 на жк „ Връбница 1 “ и гробищен парк „ Бакърена фабрика “, обвиненият Караминков завързал устата на кучето с хартиено тиксо, поставил го в бял сезалов чувал на земята, след което му нанесъл удари с алуминиев профил в региона на главата и стоварил огромен камък върху главата на кучето.

Вследствие на нанесените от него удари на кучето била породена тежка фрактура в региона на черепа, оток и кръвонасядания в региона на главата и назалните кости, кръвоизливи в двете очи и двете ноздри, както и трайно увреждане на дясното око и орбиталните кости, наложило оперативна интервенция - енуклеация (отстраняване на очната ябълка). След нанасянето на ударите, обвиненият преместил завързаното с тиксо куче, дружно с чувала, във вътрешността в тревните площи сред блок 509 и гробищен парк „ Бакърена фабрика “ и го изоставил там, след което се отдалечил от мястото на престъплението.

Нататък излиза наяве, че органите на реда са сигнализирани от очевидеца П., който неотложно звъннал на 112.

По случая било формирано досъдебно произвеждане под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура. В хода на следствието, на Караминков е повдигнато обвиняване по член 325б, ал.2, т.2, пр.2 и т.3, пр.1 във вр.с ал.1, пр.2 и пр.3 от Наказателен кодекс. На 17.07.2018 година делото е импортирано в съда, ведно с направен обвинителен акт против Караминков за описаното нагоре действие.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд.

Само преди дни Министерство на вътрешните работи регистрира съществено повишаване на инспекциите и надлежно делата по членове от Наказателен кодекс, които касаят мъчение на животни. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР