Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две момчета, на

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две момчета, на
Коментари Харесай

Трето обвинение за грабеж за непълнолетните бандити от Ботунец

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност две момчета, на 15 и на 17 години, за обир, при който е употребена мощ. Това е третото повдигнато обвиняване по отношение на двамата, откакто прокурор при Софийска районна прокуратура ги притегли към наказателна отговорност и за обир, осъществен на 17.09.2023 година

На 18.09.2023 година към 04,10 ч. на спирка на градския превоз до МОЛ в гр. София, обвинените лишили сумата от 55 лв. от владението на мъж, като употребявали за това мощ. Обвиняемите и неустановено лице по делото наобиколили потърпевшия в полукръг, Т.З. почуквал леко с железна палка потърпевшия в корема и я насочил към краката му, Г.Б. му споделил: „ Това е грабеж, вади всичко по джобовете! “, след което Т.З. бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, от където извадил портфейла му и взел от него сумата в размер на 55 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 198, алинея 1, вр. член 63, алинея 1, т. 3, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Спрямо обвинените по това досъдебно произвеждане не е взета мярка за неотклонение, защото все още те са с най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по обвиняване за обир, осъществен 2 часа преди описаното нагоре действие.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg