Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима мъже за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима мъже за
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за опита за обир на офис на мобилен оператор в София

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност четирима мъже за взломна кражба от офис на мобилен оператор, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 06.12.2021 година в 04.30 часа на ул. „ Тодорини кукли “ в гр. София, обвинените А.И.,Т.Г. и Б.И. посредством разрушение на входна стъклена врата на търговски център и още една на офис на мобилен оператор, откраднали 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефони, 11 комплекта, съдържащи телефон и аксесоар, зарядно устройство, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с електронно устройство от владението на С.М. Докато тримата били в офиса, обвиненият А.Г. стоял настрана от комерсиалния център, давал им инструкции по радиостанция и следил за полиция.

За осъществяване на кражбата е употребен лек автомобил марка „ Фолксваген “ с сложени на него регистрационни табели от друго моторно-превозно средство.

Срещу четиримата мъже е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 195, ал.1, т.3 и т.4, вр. член 194, ал.1, вр. член 20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс. При А.Г. закононарушението е осъществено в изискванията на повторност, откакто е бил наказан с влезнала в действие присъда за идентично действие, а при Т.Г. е осъществено при изискванията на рисков рецидив, откакто е бил осъждан дейно за тежко съзнателно закононарушение на „ отнемане от независимост “ не по-малко от една година.

Предвид заплахата четиримата да извършат ново закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането им за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на делото за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР